Känn ditt OT-nätverks hälsa 24/7

Maskinnätverk har ofta kallats för industriell automations aorta. När vi förbereder oss för digitalisering och Industry 4.0, antas stabiliteten och säkerheten i våra OT-nätverk ofta och ifrågasätts sällan. Den ständiga utvärderingen av OT-styrkan är dock avgörande för att förbereda och förhindra framtida fel och avbrott. Därför är det allt viktigare att data samlas in för att registrera och bedöma nätverkshändelser, relationer och scenarier.

Målet för maskinoperatörer och systemoperatörer som använder Ethernet-baserade nätverk som PROFINET är oavbruten kommunikation med realtidskapacitet och höga överföringshastigheter – utan störningar. Med ett målinriktat tillvägagångssätt levererar vi lösningar som är skräddarsydda efter dina specifika behov. Och när kamerasystem, skannrar och smarta sensorer börjar integreras i våra fabriker, kommer omfattande datainsamling att vara avgörande för att optimera prestandan för dina OT-nätverk. Lasttoppar måste hanteras och flaskhalsar måste undvikas hela tiden för att förhindra haverier och stopp.

Med detta i åtanke utvecklade Indu-Sols nätverksspecialister en intuitiv lösning för tillståndsövervakning. Med mjukvara PROmanage® NT V2 du kan analysera, bedöma och övervaka nätverket, och därför kommer du att veta status för datakommunikation dygnet runt – 24/7! Denna centrala övervakningsprogramvara utför kontinuerliga frågor om switchar, WI_FI-accesspunkter och routrar (t.ex. via standard SNMP) för att samla in data och statistik och illustrerar dem sedan grafiskt i typiska trafikljusfärger. Den integrerade skanningsfunktionen kan kartlägga nätverket 1:1 och indikera händelsespektrum med exakta tidsstämplar och anslutningar. Anomalierna kan identifieras, dokumenteras och sedan proaktivt tas bort på ett exakt sätt för varje larm utan stöd av ytterligare diagnoshårdvara. 

Detta uppnås genom den intelligenta funktionen för passiv datainsamling som fungerar som ”träningsspåraren” för ditt OT-nätverk. Den PROFINET INspektor® NT är en lokal datainsamlare som är installerad i respektive fältbuss för integration av befintliga system med PROFIBUS, ASi och CAN. Data efterfrågas proaktivt och cykliskt även via SNMP. Hela telegramtrafiken analyseras, lokaliserar fel och rapporterar när eventuella förinställda tröskelvärden överskrids.

En lokal datainsamlare är installerad i respektive fältbuss för integration av befintliga system med PROFIBUS, CAN, Asi. Den frågas proaktivt och cykliskt via SNMP också. Den analyserar hela telegramtrafiken, lokaliserar felkällor och rapporterar när eventuella förinställda tröskelvärden överskrids.

Dessa lösningar möjliggör en logisk och effektiv implementering av en tillståndsorienterad underhållsstrategi. Underhållspersonal kommer inte längre att använda gissningar som ett sätt att felsöka nätverksavvikelser. Resultatet är en hälsosam och produktiv framtid för maskin- och systemnätverk och de anställda som driver dem.

Varukorg
Rulla till toppen